Няма пряка военна заплаха за сигурността на България. Това каза президентът

...
Няма пряка военна заплаха за сигурността на България. Това каза президентът
Коментари Харесай

Румен Радев: Няма пряка военна заплаха за сигурността на България

Няма директна военна опасност за сигурността на България. Това сподели президентът Румен Радев откакто свика изключителна среща поради военните дейности на Русия и обстановката в Украйна.

Това, което се случва е безусловно недопостимо. В ход са действия, които да защитят България от хакерски атаки. България няма да допусне такива неща и интензивно ще се бори за своята отбрана. В ход към този момент са съвещания в границите на НАТО. Обсъдихме вероятните разновидности. Ние ще създадем всичко допустимо нашите сънародници да бъдат евакуирани. България продължава да взе участие във всички формати на НАТО и Европейски Съюз. Ще продължаваме да вършим всичко допустимо, с цел да подсигуряваме сигурността, разяснява президентът.

Българските институции работят един до друг, съобщи от своя страна министър председателят Кирил Петков. " Приоритет номер е извеждането на българите от Украйна. С Министерството на превоза организираме сухопътен превоз. А с министерството на туризма ще организираме и бази - хотели, в които да настаним тези 4000, които желаеха да бъдат евакуирани. Работим с ДАНС и Министерство на вътрешните работи за бързо култивиране на данни. Осъждаме остро дейностите на съветската федерация и България ще приказва в един глас с Европейския съюз и НАТО. Всички институции сме дружно, следим обстановката, разяснява министър-председателят.

По-рано стана ясно, че Народното събрание приготвя обща декларация, подкрепена от всички политически сили във връзка военната интервенция на Русия в Украйна.

Това беше решено на председателски съвет преди началото на парламентарното съвещание.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР